Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

00:56 Σύνδρομο Sjogren. Μπορεί να παρέμβει θετικά η διατροφή;


Η διατροφή, είναι το βασικό μονοπάτι προς την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών.
Δυστυχώς σε αυτοάνοσα νοσήματα, δεν μπορέι να παρέμβει με.....
100% επιτυχία.
Όμως, μπορεί να διευκολύνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς, με βάση τα σύνοδα συμπτώματα.

Στη προκειμένη περίπτωση, το σύνδρομο Sjorgen, είναι ένα σύνδρομο το οποίο θεωρείται ως αυτοάνοσο με ταυτόχρονη συνδρομή της νεοπλασίας και προκαλεί έντονη ξηροστομία και ξηροφθαλμία. Επίσης, συμβάλει θετικά στην εμφάνιση της αρθρίτιδας, της πνευμονοπάθειας, της φλεγμονής των νεφρών και της ενδεχόμενης νευροπάθειας. Τέλος, να σημειωθεί ότι προκαλεί ενδεχόμενη μετάπτωση στο λέμφωμα.
Η διατροφή, δεν μπορεί να παρέμβει επιλύοντας το γενικό πρόβλημα της ασθένειας διότι εμφανίζονται διάφορα νοσήματα, τα οποία προκαλούνται μέσω αυτοάνοσης μετάδοσης ως επί το πλείστον.
Όμως, μπορεί να παρέμβει θετικά ως προς την ποιότητα ζωής του ασθενούς, ζώντας καλύτερα με τα συγκεκριμένα προαναφερθέντα νοσήματα.
Κατά την σύνταξη, ενός ιδιαίτερα εξατομικευμένου διαιτολογίου αφού ελεγχθούν οι λοιποί βιοχημικοί δείκτες, θα πρέπει να τεθούν τρόφιμα τα οποία θα μειώσουν τον πόνο απο τις ενοχλήσεις της ασθένειας.
Πρώτος στόχος, είναι η ξηροστομία, όπου ο ασθενής δυσκολεύεται εντόνως να καταναλώσει τρόφιμα ιδιαίτερα ξερά, όπου κατα κόρον είναι τα αμυλούχα προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, δυσκολεύεται να καταναλώσει ψωμί ή φρυγανιά ή παξιμάδι, όμως αν του προταθεί να καταναλώνει ψωμί ιδιαίτερα μουλιασμένο θα του εξαλείψει την ενόχληση της ξηροστομίας. Όμως, εμφανίζει λόγω του νοσήματος κεφαλαλγίες και έντονα συμπτώματα ημικρανιών και ιλίγγων στο σύνολο της ημέρας, οπότε θα πρέπει να του προταθεί το ψωμί να έχει μουλιασθεί με το γάλα, ώστε να προσφερθεί εν αφθονία η πλήρης ισορροπία των νευρομυικών ερεθισμάτων και να τονωσθεί το μυικό σύστημα του ασθενούς, όπου λογικά είναι πλήρως εξασθενιμένο.
Επίσης, η συγκεκριμένη επιλογή θα προφέρει ενέργεια και ευδιαθεσία μέσω της ψυχολογικής τόνωσης, πράγμα το οποίο έχει ανάγκη ο ασθενής.
Τέλος, ο προαναφερθέν συνδυασμός θα προσφέρει προστασία του δέρματος και σε συνδυασμό με βραστά καρότα, θα καλυτερεύσει την ποιότητα του δέρματος και των οφθαλμών απο την ξεροδερία και θα προστατεέσει και την όραση του ασθενούς.
Ως προς την φλεγμονή των νεφρών, θα πρέπει να δοθούν τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε άζωτο και σε πρωτεΐνες, διότι δεν πρέπει να επιβαρύνεται το νεφρικό σύστημα. Επίσης, θα πρέπει να χορηγηθούν τρόφιμα τα οποία θα προσφέρουν ηλεκτρολυτική ισορροπία και θα αποτρέψουν τυχόν οίδημα λόγω των νεφρών.
Το σύμπτωμα της ρευματοειδής αρθρίτιδας, επειδή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εκτός απο το οπτικό μέρος, όπως είναι το δέρμα μπορέι να προκαλέσει και προβλήματα στη καρδιά και στον εγκέφαλο, οπότε θα πρέπει να ελεγχθεί και να αντιμετωπισθεί, δίδοντας του την πρέπουσα σημασία.
Κατά την σύνταξη του διαιτολογίου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία, ώστε να μην υπερβαίνεται η συνιστόμενη δοσολογία και αντί να έρθει η καλυτέρευση των συμπτωμάτων, επιδεινωθεί η κατάσταση του ασθενούς λόγω υπέρμετρης δόσης-τοξικότητα.
Τέλος, μια διατροφή χαμηλή σε άζωτο και σε πρωτεΐνες θα προστατεύσει την υγεία των νεφρών και σε συνδυασμό με την ένταξη τροφίμων όπως ψάρια, τα οποία είναι πλούσια στα απαραίτητα λιπαρά οξέα, θα προάγουν την υγεία του ασθενούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

00:03 Το τραπέζι του πρωινού

Ο συνδυασμός των τροφών είναι σημαντικός για την ενίσχυση του οργανισμού με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε γεύμα θα πρέπει να....