Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

11:29 Επιτέλους, τα ΚΕΠΑ πρέπει να λειτουργήσουν με διαφάνεια - 23 Οκτωβρίου- έξω από τα ΚΕΠΑ όλης της χώρας

«Παναναπηρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23/10/2012, έξω από τα ΚΕΠΑ της χώρας για την άμεση «αποφυλάκιση» δεκάδων χιλιάδων ΑμεΑ, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»...
Είναι δεκάδες χιλιάδες άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, χρόνια πάσχοντες, που είναι «φυλακισμένοι» στις λίστες αναμονής όλων των ΚΕΠΑ της χώρας, αυτοί για τους οποίους έχει ανασταλεί εδώ και μήνες η αναπηρική σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας που ελάμβαναν, ή που οι γονείς τους δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, αφού τα Άτομα αυτά δεν έχουν εξεταστεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές και δεν έχει εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση που πιστοποιεί την αναπηρία και το ποσοστό της αναπηρίας τους, με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες οικογενειών 
Ατόμων με Αναπηρία να περνούν μια βαθιά και οξύτατη ανθρωπιστική κρίση, κρίση για την οποία την ευθύνη φέρουν αποκλειστικά και μόνο οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας (Υπουργείο Εργασίας, ΙΚΑ, ΚΕΠΑ).


Επιτέλους Τέλος!!!

Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.00, ΟΛΟΙ οι γονείς, όλες οι οικογένειες, όλα τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην Παναναπηρική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που έχει εξαγγείλει η ΕΣΑμεΑ, έξω από τα ΚΕΠΑ όλης της χώρας, για να καταστήσουμε απόλυτα σαφές, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, σε κάθε αρμόδιο φορέα της Ελληνικής Πολιτείας ότι τα Άτομα με Αναπηρία και οι οικογένειές τους μαχόμαστε για την αξιοπρέπειά μας!

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!

Τέλος πια σε νοοτροπίες και πολιτικές που έχουν καταστήσει τα ΚΕΠΑ, σε σύγχρονη «Μακρόνησο» επιχειρώντας να στήσουν στον τοίχο του εκτελεστικού αποσπάσματος τα χιλιάδες ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, με όπλο τους το δήθεν δημοσιονομικό έλεγχο και την περικοπή δαπανών για αυτή την ευπαθή ομάδα.
Στις 23 Οκτώβρη 2012, όλοι οι γονείς, οι οικογένειες και τα ίδια τα Άτομα με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες στην Περιφέρεια Αττικής, έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ, (οδός Αγ. Κωνσταντίνου και Σωκράτους) στις 11.00 το πρωί και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, την ίδια ημέρα και ώρα έξω από τα γραφεία Διοίκησης των κατά τόπους ΚΕΠΑ.

Επιτέλους, τα ΚΕΠΑ πρέπει να λειτουργήσουν με διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα στην κρίση τους, αλλά πέρα και πάνω απ΄ όλα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, όλων των Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις και των οικογενειών τους!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...