Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

19:16 Φάκελος στον οικονομικό εισαγγελέα για δωροδοκίες από πολυεθνικές (φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές... )


Διαβιβάστηκαν από τον γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Στοιχεία για τις δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, διαβίβασε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Σούρλας στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη...

Το σχετικό υλικό - που είχε ως αποδέκτη τη Γενική Γραμματεία - αναφέρεται σε πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων, ποσό που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία δυο χρόνια σε πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόκειται για εταιρείες που δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθήσουν σε οργανισμούς του ελληνικού Δημοσίου τα προϊόντα τους_ φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές συσκευές, προϊόντα αυτοκινητοβιομηχανίας και τηλεπικοινωνίας.

Σύμφωνα πάντα με τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας, οι αποστολείς των καταγγελιών αυτών ζητούν να πληροφορηθούν ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα ως μεσάζοντες, ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες, πόσα χρήματα καταχράστηκαν, και ποιο το ύψος της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου.

Κατά την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών, άλλωστε, αποκαλύφθηκε ότι έχουν καταβληθεί στους έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δρούσαν και για λογαριασμό άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα τα Σκόπια - κορυφαία η περίπτωση κατά την οποία καταβλήθηκε σε μεσάζοντα ποσό έξι εκατ. δολαρίων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Οι καταγγέλλοντες, τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, και κατ΄ επέκταση όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι ζητούν να μάθουν σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι ελληνικές δικαστικές αρχές, ή σε ποιές προτίθενται να προβούν, για την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο των σχετικών ποσών, αλλά και ποιές ποινικές, και διοικητικές, κυρώσεις έχουν επιβληθεί σε όσους κατείχαν θέσεις του Δημοσίου.  http://www.tovima.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

00:03 Το τραπέζι του πρωινού

Ο συνδυασμός των τροφών είναι σημαντικός για την ενίσχυση του οργανισμού με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε γεύμα θα πρέπει να....