Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εντοπίζουν ανάπηρους και τους απειλούν για να ζητιανεύουν



Όπως αναφέρει το
 ρεπορτάζ απο το http://www.xronos.gr ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ

Τη στιγμή που η ανεργία ξεπερνά το 25% και η φτώχεια παγιδεύει στον
ιστό της χιλιάδες νοικοκυριά, οι επαγγελματίες ζητιάνοι και τα κυκλώματα με τους αδίστακτους προστάτες ανοίγουν ακόμη περισσότερο την πληγή που βασανίζει την κοινωνία
Σοκάρει η βιομηχανία επαιτείας και κατάθλιψης, επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Τυφλών με αφορμή της εφημερίδας «στο Καρφί τού Σαββατοκύριακου». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση της επαιτείας λένε ότι κατά προσέγγιση οι επαγγελματίες ζητιάνοι έχουν 40 με 200 ευρώ «μεροκάματο» και εργάζονται περί τις έξι με εννιά ώρες την ημέρα. Τραγικό είναι το παράδειγμα Βούλγαρου παραπληγικού που πωλείτο προς 1.000 λεβ για εκμετάλλευση από κύκλωμα επαιτών. Τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων εντοπίζουν άτομα με αναπηρία και τους προτείνουν, άλλοτε τους απειλούν, για να τους πάρουν στη δούλεψή τους. Βιομηχανία εκμετάλλευσης, κατάθλιψης και επαιτείας έχει στηθεί στην Ελλάδα της κρίσης. Διακόσια ευρώ υπολογίζεται ότι μαζεύει ακρωτηριασμένος επαίτης, με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο. που «δουλεύει» κυρίως στις πλατείες Συντάγματος και Ομονοίας. Τριάντα ευρώ το οκτάωρο βγάζουν οι γυναίκες με τα μωρά στις σκάλες του μετρό στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Σαράντα ευρώ έξω από τον Ευαγγελισμό.

Το 70% με 80% της είσπραξης όμως καταλήγει στις τσέπες των αφεντικών! Την ίδια ώρα συναγερμό σημαίνει στις αρχές η ραγδαία αύξηση των ακρωτηριασμένων αλλοδαπών που εμφανίζονται ως επαίτες στα πεζοδρόμια. χωρίς όμως να προέρχονται από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο. Η αστυνομία ερευνά καταγγελίες για ακρωτηριασμούς που γίνονται από «χασάπηδες» συνεργάτες των κυκλωμάτων, ώστε να κάνουν πιο αποδοτικό τον επαίτη. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ προκαλούν πληροφορίες που διερευνά η Ασφάλεια και σύμφωνα με τις οποίες αλλοδαποί αυτοτραυματίζονται ή ακρωτηριάζονται μόνοι τους με σκοπό να κερδίζουν τη συμπόνια των περαστικών και να συγκεντρώνουν περισσότερα χρήματα. Η φρίκη μοιάζει να μην έχει αρχή και τέλος. 

Τη στιγμή που η ανεργία ξεπερνά το 25% και η φτώχεια παγιδεύει στον ιστό της χιλιάδες νοικοκυριά, οι επαγγελματίες ζητιάνοι και τα κυκλώματα με τους αδίστακτους προστάτες ανοίγουν ακόμη περισσότερο την πληγή που βασανίζει την κοινωνία. Στους δρόμους εξελίσσεται ένας άγνωστος πόλεμος. Από τη μια, οι νεόπτωχοι και οι νεοάστεγοι, που προσπαθούν να επιβιώσουν στα συσσίτια και τα πεζοδρόμια. Οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν αλύπητα από την κρίση και ψάχνουν μια σανίδα στο πέλαγος της εγκατάλειψης. Και από την άλλη, περίπου 40 χιλιάδες επαίτες, επαγγελματίες οι περισσότεροι, οργώνουν την Αθήνα και στραγγίζουν το υστέρημα και την ευαισθησία του κόσμου. Σχεδόν 150 χιλιάδες παιδιά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, χρησιμοποιούνται ως κράχτες από τους επαίτες, για να συγκινήσουν τους περαστικούς. Τα μωρά στα πεζοδρόμια αποτελούν «καλά χαρτιά» στις επιχειρήσεις της επαιτείας. Τα κέρδη ξεπερνούν και τα 180 ευρώ τη μέρα! Αλλά αποκαλύπτουν τη γύμνια του κράτους πρόνοιας, που επιτρέπει στις ψευτομαμάδες να εξαργυρώνουν τις παιδικές ψυχές με μερικές χούφτες ευρώ. Κι όμως, ακόμη και στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, γυναίκες «νέας εισαγωγής» από τα Βαλκάνια, με μωρά στην αγκαλιά, τα οποία έχουν ποτίσει με ούζο για να μην κλαίνε, βγάζουν μεροκάματο. Κανείς αρμόδιος δεν συγκινείται, δεν παίρνει την πρωτοβουλία να σώσει τα παιδιά από την εκμετάλλευση. Αυτά τα δράματα δεν χωρούν σε λίστες, δεν προσφέρουν ψήφους. Δεν συγκινούν τους άρχοντες του τόπου.

Νοικιάζουν αναπήρους έναντι 30 ευρώ το οκτάωρο!

Τα κυκλώματα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, νοικιάζουν ακόμα και ανάπηρους, με μεροκάματο, λειτουργώντας με μεθόδους μαφίας. Υπάρχουν η κεφαλή, τα εκτελεστικά όργανα και τα θύματα, οι άνθρωποι που απλώνουν το χέρι της επαιτείας. Στο χρηματιστήριο της ζητιανιάς οι αναπηρίες και οι παθήσεις που προκαλούν σοκ αποτελούν τα βαριά χαρτιά. Αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι είναι περιζήτητοι για τη «δουλειά». Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση της επαιτείας λένε ότι κατά προσέγγιση οι επαγγελματίες ζητιάνοι έχουν 40 με 200 ευρώ «μεροκάματο» και εργάζονται περί τις έξι με εννιά ώρες την ημέρα. Τραγικό είναι το παράδειγμα Βούλγαρου παραπληγικού που πωλείτο προς 1.000 λεβ για εκμετάλλευση από κύκλωμα επαιτών. Τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων εντοπίζουν άτομα με αναπηρία και τους προτείνουν, άλλοτε τους απειλούν, για να τους πάρουν στη δούλεψή τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

00:03 Το τραπέζι του πρωινού

Ο συνδυασμός των τροφών είναι σημαντικός για την ενίσχυση του οργανισμού με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε γεύμα θα πρέπει να....