Τετάρτη, Ιανουαρίου 23

Ο μύκητας Candida και η θεραπεία του - ThreeLacΤι είναι η κάντιντα όμως? 

Η κάντιντα (Candida albicans) είναι ένας μύκητας που ζει και υπάρχει
φυσιολογικά στο λεπτό έντερο. Όταν όμως πολλαπλασιάζεται υπερβολικά (κυρίως λόγω της κακής διατροφής αλλά και άλλων παραγόντων, όπως για παράδειγμα τη λήψη αντιβιοτικών) γίνεται βλαβερός, εξασθενεί την άμυνα του σώματος και δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα υγείας στον οργανισμό, ειδικά όταν γίνεται χρόνια κατάσταση. Η κάντιντα παράγει πολλές τοξικές ουσίες που προκαλούν ζημιές στον οργανισμό αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Όταν η κάντιντα υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο σώμα και έχει μπει στο δεύτερο και πιο βλαβερό παθογόνο στάδιο παρουσιάζονται σοβαρά συμπτώματα όπως μυκητιάσεις στον κόλπο και το πέος, ξηρό δέρμα με κνησμό, δερματικά εξανθήματα, έκζεμα, πόνο στις αρθρώσεις, φούσκωμα στο στομάχι, ανησυχία στον ύπνο, ευερέθιστο έντερο, καούρες, στοματίτιδα, έλλειψη ενέργειας, δυσκολίες στη συγκέντρωση, πονοκεφάλους, εναλλαγές στη διάθεση, μυκητιάσεις στα ακροδάχτυλα, διατροφικές αλλεργίες κ.α.. Όταν λοιπόν η κάντιντα περάσει από τη μη παθογόνο στην παθογόνο μορφή, παράγει δομές που θυμίζουν ρίζες, τα επονομαζόμενα ριζίδια, τα οποία διαπερνούν τα εντερικά τοιχώματα και έτσι δημιουργούν οπές στα τοιχώματα του εντέρου (σύνδρομο διαρροής εντέρου). Αυτό επιτρέπει στον μύκητα, τις τοξίνες, τα βακτήρια και τις αχώνευτες τροφές να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, τα οποία με τη σειρά τους, μέσω του μητρικού γάλακτος μπορεί να προκαλέσουν στο μωρό από στοματίτιδα, μέχρι διατροφικές αλλεργίες.

Ας μιλήσουμε λίγο για τη μαγιά...
Πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία για το θέμα της μαγιάς, των μυκήτων και της καντιντίασης. Υπάρχουν πολλές γνώμες, της ορθόδοξης αλλά κυρίως της εναλλακτικής ιατρικής, που προτείνουν τεστ με συμπτώματα, διάφορα προϊόντα και συνταγές αντιμετώπισης.
Από τη στιγμή που ένα άτομο δείχνει ενδιαφέρον για το πρόβλημα των μυκήτων συνήθως έχει κάποια θέματα υγείας να επιλύσει. Ίσως να ταλαιπωρείται για αρκετό καιρό ψάχνοντας τι συμβαίνει με την υγεία του. Πολλά άτομα απ’ αυτά δεν καταφέρνουν να ανακαλύψουν ποιο είναι το πρόβλημά τους και αυτό τους φέρνει πραγματικό αδιέξοδο και απογοήτευση. Το να πληρώνουν για προϊόντα που δεν κάνουν τη δουλειά τους μεγαλώνει αυτή την απογοήτευσή τους. Το γεγονός όμως παραμένει και τα συμπτώματά τους είναι πολύ πιθανό να οφείλονται στο μυκητιασικό σύνδρομο από τον ζυμομύκητα της μαγιάς candida ή "candida albicans" που παρασιτεί μέσα στο έντερό τους. 
 

Ας μιλήσουμε λίγο για τους λόγους που αυτό συμβαίνει...
Ο μύκητας της μαγιάς ξαφνικά αρχίζει να αναπτύσσεται εκτός ελέγχου!
Το γαστρεντερικό σύστημα είναι ένα εκπληκτικής λειτουργίας όργανο. Ακόμη και όταν κοιμόμαστε λαμβάνει χώρα εκεί μια συνεχής δραστηριότητα. Χιλιάδες κύτταρα ζύμωσης είναι απασχολημένα με την εργασία τους. Κοιτάνε τη δουλειά τους και μας αφήνουν ήσυχους. Μπορούν να είναι παρόντα σε κάθε άτομο, κυρίως στα όργανα του γαστρεντερικού, χωρίς να εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα ασθένειας. Όταν όμως κάτι ενεργοποιήσει το μικρό ποσοστό των «κακών μυκήτων» αυτή η ισορροπία μπορεί να χαθεί και τότε δυσάρεστες αντιδράσεις αρχίζουν να συμβαίνουν…Καντιντίαση ονομάζεται η μόλυνση που προκαλείται από τη μη φυσιολογική ανάπτυξη της Candida albicans. Παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη λοιμώξεων από Candida:
·  Χορήγηση αντιβιοτικών ευρέως φάσματος
·  Ορμονοθεραπεία
·  Παρατεταμένη θεραπεία με κορτικοειδή
·  Υπεργλυκαιμία - οξέωση
·  Χρήση ενδοφλεβίων καθετήρων
·  Αντινεοπλασματική χημειοθεραπεία
·  Ακτινοθεραπεία
·  Ουδετεροπενία
·  Βαριές χειρουργικές επεμβάσεις
·  Βακτηριαιμία
·  Αιμοκάθαρση 

 

Συμβατικά μέτρα θεραπείας

Χρησιμοποιούνται χημικά αντιμυκητιασικά φάρμακα, αναλόγως της εστίας και της βαρύτητας της καντιντίασης. Παρόλο που τα αντιμυκητιασικά φάρμακα μειώνουν τον πληθυσμό της candida, οι λοιμώξεις μπορούν να υποτροπιάσουν. 

Φυσικά μέτρα αντιμετώπισης

Υπάρχουν πολλές αιτίες για την υπερανάπτυξη της candida albicans, οι οποίες παρατίθενται παραπάνω. Μία από τις πιο συχνές αιτίες είναι η επανειλημμένη χρήση αντιβιοτικών, όπως και η χρήση κορτιζόνης ή αντισυλληπτικών φαρμάκων (τα αντιβιοτικά καταστρέφουν τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς αλλά και τους "καλούς", επιτρέποντας στην candida να αναπτυχθεί στη θέση τους). Επίσης, μια διατροφή που περιέχει πολλές επεξεργασμένες τροφές (δηλαδή ζάχαρη και επεξεργασμένους υδρογονάνθρακες) μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της φυσιολογικής χλωρίδας του γαστρεντερικού συστήματος, επιτρέποντας στην Candida albicans, λοιπούς μύκητες και παράσιτα να αυξήσουν τον πληθυσμό τους. Οι μυκητιάσεις του κόλπου μπορούν να προκληθούν από ένα μολυσμένο σύντροφο (στην οποία περίπτωση κρίνεται απαραίτητη και η θεραπεία του συντρόφου). Μείωση στη χρήση των αντιβιοτικών, βελτίωση της διατροφής (και ίσως συμπληρώματα ενζύμων ή προβιοτικών), περιορισμός ή αποχή από το σεξ όσο υπάρχει η λοίμωξη μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισης της καντιντίασης. 


ThreeLac Candida Defense 
Εκτός από τη προσεκτική διατροφή και τα φυσικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του μύκητα Candida, υπάρχει και ένα φυσικό προϊόν: το ThreeLac Candida Defense. Η φόρμουλα αυτή είναι πλήρης σε ζωντανά βακτήρια, φιλικά προς τον οργανισμό, τα οποία αρχίζουν αμέσως να δουλεύουν βοηθώντας το σώμα να ξεφορτωθεί τους μύκητες candida που προκαλούν γενικευμένες μυκητιάσεις, άφθες και το σύνδρομο της χρόνιας candidiasis.Τα αποτελέσματα που πρέπει να περιμένετε από το ThreeLac Candida Defense είναι :

• Αποκατάσταση των τιμών του pH του σώματος. Ένα αλκαλικό pH είναι θεμελιώδες στη διαχείριση της candidiasis και των μυκητιάσεων.

• Ανακούφιση από τα συμπτώματα της μυκητίασης, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η κατάθλιψη, η ανησυχία, η ευερεθιστότητα, η δυσπεψία, η ληθαργική διάθεση, οι ακραίες τροφικές και περιβαλλοντολογικές αλλεργίες, η ακμή, το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, μολύνσεις των γεννητικών οργάνων, κυστίτιδες, κολπίτιδες, προεμηνορρυσιακό σύνδρομο και προβλήματα περιόδου.

• Τα αποτελέσματα μπορεί να αρχίσουν να φαίνονται από την πρώτη κιόλας ημέρα αλλά θα γίνουν πλήρως αντιληπτά μέσα σε 10 ημέρες.Το Threelac περιέχει 3 στελέχη ζωντανών γαλακτοβάκιλων που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ξεφορτωθεί τη μόλυνση από μαγιά και μύκητες. Κανένα άλλο προϊόν στην αγορά δεν περιέχει αυτό τον εκπληκτικό συνδυασμό αντιμετώπισης της μυκητίασης. Εκατομμύρια κουτιά του

Threelac έχουν πουληθεί στην ανατολή πριν το προϊόν αυτό έρθει στη Δύση!
Έχετε κατά νου ότι αυτό δεν είναι ένα αδοκίμαστο προϊόν πάνω σε κάποιους ανθρώπους όπως εσείς. Αυτό το προϊόν είναι η πιο διαδεδομένη φόρμουλα θεραπείας της Candida στην Ιαπωνία. Έχει χρησιμοποιηθεί εκεί για αρκετά χρόνια από τους ανθρώπους πριν κάνει την εμφάνισή του στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο τρόπος που δουλεύει το Threelac ...
Αν το κοιτάξετε από κοντά, το Threelac μοιάζει σαν τριμμένοι κίτρινοι "φρουτώδεις βρόγχοι". Είναι μια λεπτόκοκκη κίτρινη σκόνη, μια σκόνη που έχει μια ευχάριστη γεύση λεμονιού. Μια σκόνη που καταπίνεται πολύ εύκολα και ευχάριστα με ένα ποτήρι νερό. Όμως αυτή στην πραγματικότητα είναι μια ειδική προβιωτική σκόνη. Είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο για να προστατεύει το έντερο και το στομάχι από το τραχύ γαστρικό υγρό. Αυτή είναι μια πολύ πρωτοποριακή φόρμουλα της βιομηχανίας προβιωτικών ενώσεων. Τα φιλικά βακτήρια του Threelac, Cacillus Coagulans, Bacillus Subtilis and Enterococcus Faecalis, σας βοηθούν να ελέγξετε τους ανεπιθύμητους μύκητες ενώ βρίσκονται ακόμη στο έντερό σας πριν αυτά εισχωρήσουν μέσα στη ροή του αίματος. Σε σχέση με τις συμβατικές θεραπείες, είναι πιο οικονομική η χρήση του.

Τα συστατικά του ThreeLac είναι:
Βάκιλος Coagulans (200 εκατομμύρια μονάδες), Βάκιλος Subtilis (25 εκατομμύρια μονάδες), Εντερόκοκκος Faecalis (25 εκατομμύρια μονάδες), σκόνη χυμού λεμονιού, ραφιναρισμένη σκόνη μαγιάς, φυτικές ίνες.

Τεστ
Λέγεται ότι πάνω 80% του πληθυσμού της Γης εμφανίζει μολύνσεις από candida. Μπορείτε να κάνετε ένα απλό τεστ στο σπίτι σας για να διαπιστώσετε αν έχετε ένα τέτοιο δυνητικό πρόβλημα:Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί, πριν βάλετε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στο στόμα σας, πάρτε ένα διαφανές καθαρό ποτήρι. Γεμίστε το με νερό και φτύστε σ’ αυτό λίγο σάλιο πάνω στην επιφάνεια του νερού. Παρατηρήστε το ποτήρι για 30 έως 45 λεπτά. Αν έχετε πρόβλημα από την Candida, θα δείτε νήματα (σαν ποδαράκια μέδουσας) να κρέμονται μέσα στο νερό από το σάλιο που επιπλέει στην κορυφή του, ή κάτι σαν «σύννεφο» από σάλιο να αιωρείται ή να βυθίζεται στον πάτο του ποτηριού. 
Αν δεν υπάρχουν καθόλου νήματα και το σάλιο επιπλέει ακόμα μετά από μια ώρα ή έχει διαλυθεί στο νερό ακόμα, πιθανότατα έχετε φυσιολογικά επίπεδα μυκήτων κάτω από τον έλεγχο του σώματός σας. Το THREELAC τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σας απλά για να διατηρήσετε μια υγιή εντερική χλωρίδα.
Καθώς παίρνετε το ThreeLac, κάντε το τεστ αυτό κάθε εβδομάδα. Κάποια στιγμή θα δείτε το σάλιο σας να επιπλέει χωρίς «ποδαράκια» στο πάνω μέρος του νερού. Εξαρτάται βέβαια από τη σοβαρότητα της προσβολής, από candida ή άλλους παθογόνους μύκητες, το πόσος καιρός θα χρειαστεί για να δείτε αυτή την καθαρή εικόνα. Ίσως χρειαστείτε ακόμα και 5 φακελάκια ThreeLac την ημέρα για να αρχίσει να μειώνεται η ανάπτυξη αποικιών candida μέσα στο έντερό σας.


Δίαιτα για την καταπολέμιση της Candida Albicans   

Γενικά πρέπει να αποφευχθούν όσα τρόφιμα περιέχουν ζάχαρη ή μαγιά. Πιο συγκεκριμένα:


Τι δεν πρέπει να τρώτε: 
- Ξύδι, Τουρσί, Καπνιστά, Ελιές, Τυρί, Ντρέσινγκ, Σος, Μαγιονέζα, Αλαντικά 
- Μαγιά, Ψωμί, Φρυγανιά, Ζυμαρικά, Πίττες, Πίτσες κλπ. 
- Ζάχαρη & υποκατάστατα, Μέλι, Γλυκά, Καραμέλες, Τσίχλες, Σοκολάτα, Παγωτό και ότι γενικά περιέχει ζάχαρη. 
- Συντηρητικά, Αναψυκτικά, Κονσέρβες, Κουτιά ντομάτα πελτέ, Κύβο Κνορ, Αμίτα κτλ. 
- Καφέ & υποκατάστατα, Τσάι, Αλκοόλ, Μπύρα, Κρασί κτλ. 
- Ξερά φρούτα, Σταφύλια φρέσκα, Σύκα φρέσκα κτλ 
- Μανιτάρια 
- Γαλακτοκομικά

Τι θα τρώτε:
Όλα τα λαχανικά: αρακά, πατάτα, ντομάτα, φασόλια, κρεμύδια, μελιτζάνα. χόρτα κτλ. (εκτός από αυτά που σας προκαλούν ενοχήσεις).
Όλα τα φρούτα: εκτός από σταφύλια και σύκα.
Όλα τα όσπρια: φασόλια, φακές, φάβα κτλ.
Όλα τα κρέατα, ψάρια, κοτόπουλο και αυγά.
Όλα τα δημητριακά: κουάκερ, νιφάδες από σόγια ή σύκαλη κλπ.
Ρύζι, πλιγούρι.
Ξηρούς καρπούς μόνο σε τσόφλι: καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα (τα καθαρισμένα συχνά έχουν μούχλα).
Νερό εμφιαλωμένο.
Όλα τα προϊόντα φράσκα.
Γιαούρτι και βούτυρο.


H μαγειρική σόδα βοηθά στην καταπολέμηση του μύκητα Candida και όχι μόνο...


Σύμφωνα με το δόκτωρα Mark Sircus, το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα.
Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών. Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας, επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία. (Από το βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο»).
Στο συγκεκριμένο βίντεο θα ακούσετε μία συνέντευξη του δρ Τulio Simoncini, που είναι ογκολόγος που απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα για την πεποίθησή του, ότι διττανθρακικό νάτριο βοηθά στη θεραπεία του μύκητα Candida. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως ο ο καρκίνος είναι ένα είδος μύκητα! Ο λόγος είναι πως εξισορροπεί το ph του οργανισμού του ασθενή. Πάντως για το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ το ξέραμε πως βοηθούν πολύ στη θεραπεία του ζυμομύκητα Candida Albicans.
Δεν ξέρω τι να πω, αλλά μόνο πως αν αυτά που ισχυρίζεται ισχύουν, με τίποτα δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν να τα λέει ακόμη. Οι φαρμακευτικές έχουν  μεγάλα συμφέροντα και συνεπώς, αρέσκονται στο να φιμώνουν εκείνους που μιλούν για εναλλακτικές θεραπείες. Προτιμούν να μένουμε στην άγνοιά μας... και σίγουρα, δεν χαλάνε αρκετά χρήματα για έρευνα!


http://www.womland.com
http://oiko-iasis.blogspot.gr


Τα Τελευταία Νέα