Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Γνωριμία με τη Μουσικοθεραπεία



Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»: ομιλία - συζήτηση με τη Μουσικοθεραπεύτρια Ευαγγελία Παπανικολάου

Πολιτισμός
Με θέμα «Γνωριμία με τη Μουσικοθεραπεία

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 και Ώρα: 12:00μ.μ - 2:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» ομιλία - συζήτηση με τη Μουσικοθεραπεύτρια Ευαγγελία Παπανικολάου. Με θέμα «Γνωριμία με τη Μουσικοθεραπεία»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
«Γιατί μουσικοθεραπεία; Σε ποιους απευθύνεται; Πώς γίνεται; Μια ανοιχτή συζήτηση με τη μουσικοθεραπεύτρια Ευαγγελία Παπανικολαου (MA, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια, GIM) με σκοπό να εκφραστούν απορίες και ερωτήσεις σχετικά με το χώρο, την επιστήμη και τις εφαρμογές της Μουσικοθεραπείας.»
Βιογραφικό Ευαγγελίας Παπανικολάου: «Ευαγγελία Παπανικολάου: Μεταπτυχιακό Μουσικοθεραπείας (ΜΑ) και Κλινικών Νευροεπιστημών και Ανοσολογίας (Roehampton University, UK), εξειδίκευση στο GIM (BMGIM Institute, Δανία). Κλινική εμπειρία σε πλαίσια ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα, και επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Μεταπτυχιακό Συμβουλευτικής) ως εισηγήτρια του γνωστικού αντικειμένου της Μουσικοθεραπείας, συνεργάτης καθηγήτρια (adjunct professor) στο Hellenic American University και μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού “Approaches”. Συνεργάτης της Διεπιστημονικής Εταιρίας Ψυχολογικής Παρέμβασης «Ομπρέλα και κλινική υπεύθυνη Μουσικοθεραπείας στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, τμήμα των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν. Αθηνών). Εκπαιδεύτρια μεθόδου GIM στο European GIM Training Program και Ιδρυτική πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ).»
Η Ευαγγελία Παπανικολάου θα πραγματοποιήσει δύο σεμινάρια στο «Ακαδήμεια» στις 18 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου με τίτλους:  «Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας: Θεωρία και Πράξη» και «Σεμινάριο Δεκτικής Μουσικοθεραπείας».
Παράλληλο Θεατρικό Εργαστήρι και Κατασκευές για Παιδιά
Για τους γονείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία και δεν μπορούν ή δε θέλουν να αποχωριστούν τα παιδιά τους θα υπάρχει την ίδια ώρα παράλληλο εργαστήρι για παιδιά - Έτσι μπορεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα να περάσει δημιουργικά την ώρα της όλη η οικογένεια! «Χιονάνθρωπε … Φύγε! Με Πάγωσες»!
Εμψυχώτρια:Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MAof Arts in Education
Ο Χιονάνθρωπος ζει εκεί που τον έφτιαξαν τα παιδιά …στην παιδική χαρά! Είναι δίπλα τους. Είναι ανάμεσα τους. Είναι πολύ κοντά τους.
Τον πλησιάζουν. Του μιλούν. Του γελούν. Του τραγουδούν. Όμως είναι φίλοι του; Κάνουν παρέα μαζί του; Πως νιώθουν; Ποιος ξέρει; Θα το μάθουν;
Ύστερα από το θεατρικό εργαστήρι θα παίξουμε και θα φτιάξουμε χειμωνιάτικες κατασκευές!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...