Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

12:43 Θεσσαλονίκη : Συλλαλητήριο για την υγεία τη Δευτέρα


Κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας συγκροτούν γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι
διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καλούν το προσωπικό των νοσοκομείων να συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στο προαύλιο του «Γ. Γεννηματάς».
Οι συγκεντρωμένοι έχουν προγραμματίσει συμβολική κατάληψη μικρής διάρκειας στον κόμβο της Ευαγγελίστριας, στις 8:30 το πρωί και πορεία με κατάληξη στο ΑΧΕΠΑ, ενώ στη διαμαρτυρία έχουν προσκληθεί σωματεία και συνδικάτα από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που βυθίζουν τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση οδηγώντας τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς στην εξαθλίωση. Βασικά αιτήματά τους είναι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, να εκδοθούν οργανισμοί χωρίς περικοπές κλινών, κλινικών, προσωπικού και συγχωνεύσεις ή καταργήσεις νοσοκομείων, να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά, να καταργηθούν τα χαράτσια και να «κουρευτούν» τα δάνεια.
«Για το συντονισμό όλων απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και τη δημιουργία μετώπου στήριξης της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέλευση γιατρών και εργαζομένων από όλα τα νοσοκομεία της πόλης, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στο ΑΧΕΠΑ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...