Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7:30 ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Ο υπουργός... απλά παραδέχτηκε τη δραματική κατάσταση


Συζητήθηκε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή........     Την ίδια ώρα που έξω από τη Βουλή υπήρχε κινητοποίηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, μέσα στην Ολομέλεια ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης μετέφερε τα αιτήματά τους για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην Ειδική Αγωγή ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.
Τόνισε ότι έχουν προσληφθεί στα σχολεία Ειδικής Αγωγής μόλις 700 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (είναι οι μισοί από πέρσι), αριθμός που είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες που υπάρχουν αφού λείπουν τουλάχιστον 2.000 εκπαιδευτικοί και άλλοι τόσοι σε ειδικό, εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, που είναι άκρως απαραίτητο για να εξυπηρετηθεί κάθε άτομο με αναπηρία. Ζητάμε, είπε, σταθερή δουλειά για όλο το προσωπικό γιατί η εναλλαγή του είναι εγκληματική για τα παιδιά και κατήγγειλε ότι αρκετοί εργαζόμενοι των ιδιωτικών ιδρυμάτων είναι απλήρωτοι για πάνω από δέκα μήνες.
Η πολιτική που ακολουθείται, τόνισε, είναι ιδιαίτερα εγκληματική αφού, μεταξύ άλλων, αφήνει εκτός Ειδικής Αγωγής 85.000 παιδιά και ...
τα ρίχνει βορά στον κάθε έμπορο.
Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, σαν τρίτος παρατηρητής και όχι ως υπεύθυνος για την κατάσταση, είπε ότι το καθεστώς και η δομή της Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα «δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, θα έλεγα ότι είναι ντροπή, γιατί είναι ένα καθεστώς και μια δομή η οποία λογοδοτεί στην Ελλάδα του '50 και του '60 και όχι στην Ελλάδα του σήμερα και γι' αυτό οι ευθύνες είναι διαχρονικές και ανήκουν σε όλους»... Ισχυρίστηκε ότι έγιναν προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή παρά «την οικονομική κρίση της χώρας» και είπε ότι την προηγούμενη Παρασκευή έγιναν 890 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών και θα ακολουθήσουν προσλήψεις και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την αρχή της επόμενης βδομάδας.
Σχετικά με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανέφερε ότι διατέθηκαν ήδη 563 πιστώσεις για την πρώτη φάση προσλήψεων, ενώ είπε ότι διασφαλίστηκε η μεταφορά μαθητών με οδηγούς και συνοδούς των σχολικών λεωφορείων.
Στην παρέμβασή του ο Χρ. Κατσώτης τόνισε ότι όντως είναι ντροπή η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ειδική Αγωγή και ζήτησε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τις δομές της Ειδικής Αγωγής και, αντίθετα, να γίνουν και νέες δομές, όσες είναι αναγκαίες για να καλύψουν τις ανάγκες.
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα απόλυσης εργαζομένων, ιδιαίτερα στη δομή της Ειδικής Αγωγής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...