Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

9:51 Μέτρα φαρμάκι για την Υγεία! Όλες οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ


Τα φθηνότερα φάρμακα θα παίρνουν πολύ σύντομα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εάν τουλάχιστον δε θα θέλουν να πληρώσουν παραπάνω από την τσέπη τους καθώς αυτά....
θα αποζημιώνονται. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την κυβέρνηση, έρχεται και νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.  Διαβάστε τι αποφασίσθηκε ακριβώς για την σωτηρία του ΕΟΠΥΥ και τι αλλαγές έρχονται στους ασφαλισμένους…
 
 
 
Με διπλασιασμό της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ αλλά και με νέο ψαλίδι στα φάρμακα επιχειρεί η κυβέρνηση να κλείσει τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ η οποία φθάνει στα 3 δις ευρώ με τα παλαιά χρέη. 
Όλα τα μέτρα συζητήθηκαν σε διυπουργική σύσκεψη παρουσία των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υγείας, η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται εφέτος σε 2  με 2,5 δισ. ευρώ.
 
Οι υποχρεώσεις του φορέα έως τις 30 Οκτωβρίου 2011 ήταν 1,8 δισ. Ευρώ. Γι αυτό και Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν σε «κούρεμα» 300 εκατ. ευρώ, ώστε το σύνολο των οφειλών να πέσει στο 1,5 δισ. που αντιστοιχεί στο ποσό που θα λάβει η Υγεία από το πακέτο των 31  δις από τους δανειστές μας.  Το σύνολο των χρεών, παλαιών και νέων, φθάνει στα 3 δις ευρώ. 
 
Το Υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να εξοικονομήσει πάνω από 700 εκατ. ευρώ για το 2013, με τη λήψη μέτρων που στοχεύουν κυρίως στην περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ένα μικρό όφελος για τους τελευταίους δύο μήνες του 2012, καθώς τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τον Οκτώβριο.
 
Τα μαύρα μαντάτα όμως ξεκινούν με τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ καθώς αποφασίστηκε η αύξηση της εισφοράς των ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα 25 από 12 ευρώ που ισχύει τώρα. 
Επίσης αναμένεται να υλοποιηθεί ένα σχέδιο που υπάρχει στα χαρτιά εδώ και μήνες. Να γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ αποζημίωση του φθηνότερου φαρμάκου, με βάση τη δραστική ουσία και αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πάρει ένα ακριβότερο να πληρώνει τη διαφορά από την τσέπη του. Επειδή μάλιστα η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα επεκταθεί, εκτιμάται ότι θα εξευρεθούν άλλα 200 εκατ. ευρώ. 
 
Αυτό που θα κληθεί να κάνει η ΗΔΙΚΑ, η εταιρεία του δημοσίου που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι να ενσωματώσει τις δραστικές ουσίες για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες. 
Πηγές αναφέρουν ότι με το νέο δελτίο τιμών που θα περιλαμβάνει μειωμένες τιμές φαρμάκων, θα περισταλούν κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. από τη χρήση των γενοσήμων, 150 εκατ. από τον περιορισμό της θετικής λίστας φαρμάκων, ενώ στη μείωση των δαπανών υπολογίζεται ότι θα συμβάλλουν και οι μειώσεις του ποσοστού κέρδους των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ. 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

00:03 Το τραπέζι του πρωινού

Ο συνδυασμός των τροφών είναι σημαντικός για την ενίσχυση του οργανισμού με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Σε κάθε γεύμα θα πρέπει να....