Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

11:30 Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο -ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Πανελλαδική στάση εργασίας αύριο
Να την αξιοποιήσουμε για την προετοιμασία γενικής απεργίας, καλεί το ΠΑΜΕ
Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μετά από απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11.30 στο υπουργείο Υγείας και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στην υπόλοιπη Ελλάδα, ζητώντας «την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Υγεία και την αποτροπή των σχεδιασμών για κλείσιμο μονάδων Υγείας - Πρόνοιας».
Καλώντας στην αυριανή στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν (στις 11.30 στο υπουργείο Υγείας και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών - ΥΠΕ - στην υπόλοιπη Ελλάδα) , η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνδέσουν την κινητοποίηση με τον αγώνα ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που θα κατατεθεί από μέρα σε μέρα στη Βουλή και σε απεργιακή κλιμάκωση καλώντας σε προετοιμασία απεργίας κατά την κατάθεση και συζήτηση των μέτρων.
«Την ημέρα ανακοίνωσης των αντιλαϊκών μέτρων οργανώνουμε από τώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε τόπο δουλειάς. Επιδιώκουμε να πάρουν τα Διοικητικά Συμβούλια απόφαση για 2ωρη στάση εργασίας» επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. (Την πρόταση για στάση εργασίας την καταψήφισαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕΔΗΝ. Το επιχείρημα για την απόρριψη ήταν ότι «πρέπει να γίνεται επιλογή έξυπνων μορφών πάλης που να μην κοστίζουν στους εργαζόμενους»).
Επίσης το ΠΑΜΕ προτείνει να γίνουν γενικές συνελεύσεις αυτή τη βδομάδα, όπου θα βγουν συμπεράσματα από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση και θα παρθούν αποφάσεις. «Παίρνουμε, συνεχίζει, πρωτοβουλίες σε κάθε δημόσια υπηρεσία Υγείας - Πρόνοιας, όπως παραστάσεις διαμαρτυρίας, "κλείσιμο" ταμείων επιδιώκοντας τη μαζική δράση και συμμετοχή των εργαζομένων. Συμμετέχουμε δραστήρια στις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν στηθεί, ενισχύουμε την κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...