Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

13:13 Θεραπεία για άτομα με κινητικά προβλήματα


Ασθενείς που είχαν μείνει παράλυτοι κατάφεραν και ανάκτησαν την ικανότητά τους να κινούνται χάρη σε....
ένα ηλεκτρικό εμφύτευμα.
Το εμφύτευμα ερεθίζει, τρόπον τινά, τον κατεστραμμένο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα ο ασθενής να είναι σε θέση να κινείται ακόμη και όταν το εμφύτευμα είναι στο off.
Επαναστατικά νέα καθώς μαρτυρούν ότι ο νωτιαίος μυελός έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει τη λειτουργία του ακόμη και χρόνια μετά την καταστροφή του.
Η μέθοδος αυτή εφαρμόστηκε σε ασθενή, πριν από ένα χρόνο, από το Ινστιτούτο Αποκατάστασης Frazier και το Πανεπιστήμιο της Λούιβιλ. Ο άντρας είχε μείνει παράλυτος έπειτα από ατύχημα το 2006. Η διάγνωση ήταν πλήρης κινητική παράλυση από τον λαιμό και κάτω.
Ο άντρας, έπειτα από φυσιοθεραπεία, εμφύτευσαν 16 ηλεκτρόδια στην περιοχή του νωτιαίου μυελού του η οποία και διέγειρε συνεχώς τα νεύρα της σπονδυλικής στήλης.
 Όταν το εμφύτευμα μπήκε για πρώτη φορά στο on ο ασθενής μπόρεσε να στηρίξει το σώμα του και να σταθεί με την πρώτη προσπάθεια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι «αόρατες» αναπηρίες: Μπορεί να μη φαίνονται όμως υπάρχουν, εσύ ξέρεις ποιες είναι;-ΦΩΤΟ

Οι «αόρατες» αναπηρίες: Μπορεί να μη φαίνονται όμως υπάρχουν, εσύ ξέρεις ποιες είναι;-ΦΩΤΟ Έχουμε συνηθίσει όταν μιλάμε για αναπηρία, το μυαλό μας να πηγαίνει σε αμαξίδια, βακτηρίες, δυσμορφίες, ελλειπτικά άκρα και ότι άλλο είναι πιο έντονο και προφανές. Η αναπηρία όμως δεν είναι πάντα μια κατάσταση ορατή, ειδικά αν δε γνωρίζεις προσωπικά το άτομο που την έχει. Κάποια άτομα με οπτική ή ακουστική αναπηρία μπορεί να χρησιμοποιούν φακούς επαφής ή ένα πολύ διακριτικό ακουστικό βαρηκοΐας. Άνθρωποι με χρόνιους πόνους, ειδικά στη μέση, μπορεί να μη χρησιμοποιούν κάποιο βοήθημα κάθε μέρα ή ίσως και ποτέ. Μπορεί να πάσχει κάποιος από το σύνδρομο επαναλαμβανόμενης καταπόνησης και όμως να κινείται συνέχεια ή να αθλείται κανονικά. Άλλωστε οι γιατροί αυτό του συμβουλεύουν, ώστε να είναι σε μόνιμη λειτουργία το σώμα του. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ....
Οι «αόρατες» αναπηρίες: Μπορεί να μη φαίνονται όμως υπάρχουν, εσύ ξέρεις ποιες είναι;-ΦΩΤΟ
ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ ...ΠΟΝΑΕΙ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Έχοντας η ίδια σπουδάσει εξελικτική ψυχολογία, ανέκαθεν ενδιαφερόμουν για τη λειτουργία του εγκεφάλου, την ψυχολογία, καθώς και τις ασθένειες /

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Στους συνταξιούχους λόγω αναπηρίας ή θανάτου εφόσον αυτοί κριθούν από τις