Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

22:46 Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν το σούπερ υλικό που μπορεί να φέρει την επανάσταση στη φροντίδα τραυμάτων


Το «ανώδυνο» τσιρότο των αμερικανών ειδικών απομακρύνεται αφήνοντας την κόλλα επάνω στο δέρμα με αποτέλεσμα να αφαιρείται χωρίς πόνο
Βοστόνη 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο βασανιστήριο από το να έχει κανείς μια ανοιχτή πληγή και να πρέπει να αλλάξει τσιρότο. Λύση στο επώδυνο τράβηγμα του προστατευτικού επιθέματος θέλησαν να δώσουν αμερικανοί επιστήμονες από το εργαστήριο Karp και τοΝοσοκομείο Brigham and Womens, στη Βοστόνη.
Ανέπτυξαν λοιπόν ένα «ανώδυνο» τσιρότο, αποτελούμενο από τρεις επιστρώσεις. Κατά την αφαίρεσή του αφήνει την επίστρωση κόλλας επάνω στο δέρμα με αποτέλεσμα να μην προκαλεί το επώδυνο τράβηγμα. Η επίστρωση κόλλας που μένει πίσω μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα μέσω της τριβής ή να απομακρυνθεί σιγά-σιγά από μόνη της.
Ανώδυνο τσιρότο προοριζόμενο για νεογνά
Στόχος των ειδικών ήταν η δημιουργία ενός τσιρότου για τη φροντίδα πρόωρων βρεφών, που πρέπει να είναι διασωληνωμένα κατά το πρώτο διάστημα της ζωής τους. Τα σωληνάκια και τα καλώδια των οργάνων παρακολούθησής τους σταθεροποιούνται με τσιρότο στο ευαίσθητο δέρμα τους, στο πρόσωπο και στο σώμα τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από την όλη διαδικασία.
«Το δέρμα ενός πρόωρου βρέφους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Ακόμη και οι μικρότερες πληγές μπορούν να μολυνθούν. Καλωσορίζουμε την προσπάθεια των ειδικών η οποία διασφαλίζει την καλή διαχείριση του πόνου ενός μωρού, περιορίζοντας τις πιθανότητες πρόκλησης τραυμάτων στο ελάχιστο» αναφέρει από την πλευρά του ο δρ Αντι Κόουλ, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Bliss που επικεντρώνεται στη φροντίδα των πρόωρων βρεφών.
Η όλη ιδέα προέκυψε μετά από δημοσκόπηση που έφερε το τσιρότο στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μονάδες πρόωρων νεογνών. Προηγούμενες απόπειρες επιστημόνων είχαν οδηγήσει σε πιο «ήπια» επιθέματα τα οποία όμως δεν ήταν τόσο σταθερά.
«Έχουμε δοκιμάσει το νέο τσιρότο στο εργαστήριό μας. Είναι πολύ αποτελεσματικό και ανώδυνο στη χρήση του» αναφέρει ο ερευνητής Τζέφρι Καρπ.
Εχουν ήδη δρομολογηθεί οι πρώτες δοκιμές σε βρέφη και αν αυτές στεφθούν με επιτυχία τότε το ανώδυνο επίθεμα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε ένα με δυο χρόνια από σήμερα.  απο http://www.tovima.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

00:50 Δίαιτα: Επτά «θανάσιμα» λάθη που δεν πρέπει να κάνεις

Αν θες να χάσεις βάρος Στη  «μάχη»  για την κατάκτηση του ιδανικού βάρους οι άνθρωποι επιστρατεύουν τα πάντα, από μια λογική δίαιτα μέχρι τις πλέον επικίνδυνες και ανθυγιεινές διατροφικές συμπεριφορές. Ορισμένες εξ αυτών δεν μπορούν.....