Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10:58 Οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι για να προσέχουμε τον εαυτό μας


Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι αφού γέννησαν δεν θα χρειαστεί να ξαναπάνε σε άλλο γιατρό παρά μόνο στον....
παιδίατρο. Στην πραγματικότητα, όμως, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ε την υγεία μας.

Για την ιατρική, το γυναικείο σώμα αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερο οργανισμό με ανάγκες που διαφέρουν από εκείνες του αντρικού. Ενώ μέχρι τώρα οι γυναίκες θεωρούνταν μία «παραλλαγή» των αντρών, τώρα πια η επιστήμη σκύβει με αληθινό ενδιαφέρον στα προβλήματά τους. Η Υπηρεσία Γυναικείας Υγείας του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να μας προστατεύσει, ανακοίνωσε τις πιο διαδεδομένες ασθένειες που μας απειλούν.

1.      Καρδιακά νοσήματα: Θεωρείται «ανδρικό προνόμιο», αλλά απειλεί εξίσου και τις γυναίκες. Η καρδιοπάθεια ευθύνεται για το 29% των θανάτων γυναικών. Τα καλά νέα: το φύλο μας μπορεί να προλάβει την ασθένεια. Όσο πιο νωρίς υιοθετήσουμε υγιεινές συνθήκες (στη διατροφή, την άσκηση και το κάπνισμα) τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο του εμφράγματος και του εγκεφαλικού.

2.      Καρκίνος του μαστού: Πρόκειται για τον πρώτο καρκίνο στις γυναίκες.Τα καλά νέα: αν διαγνωστεί νωρίς, στο στάδιο 0 ή το στάδιο 1, τα ποσοστά επιβίωσης είναι 100%. Γι' αυτό, συνιστάται η τακτική παρακολούθηση με μαστογραφία, ξεκινώντας από τα 35 χρόνια.

3.      Οστεοπόρωση: Καθώς το 68% των περιστατικών οστεοπόρωσης είναι γυναίκες, οι ειδικοί τη θεωρούν μία καθαρά θηλυκή υπόθεση. Τα καλά νέα:ποτέ δεν είναι αργά για να φροντίσουμε τα οστά και να αποφύγουμε τα κατάγματα. Συστήνεται διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και γυμναστική μυϊκής ενδυνάμωσης.

4.      Κατάθλιψη: Επηρεάζει δυο φορές περισσότερο τις γυναίκες απ' ότι τους άντρες. Τα καλά νέα: για να μειώσει κανείς τον κίνδυνο είναι απαραίτητο να έχει ένα λόγο να ξυπνάει κάθε πρωί. Οι σχέσεις, η εργασία, τα χόμπι, ακόμη και τα κατοικίδια, είναι απαραίτητα για την ψυχική υγεία.

5.      Αυτοάνοσα νοσήματα: Το 75% των περιστατικών εμφανίζεται σε γυναίκες. Πρόκειται για τις διαταραχές κατά τις οποίες το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε διάφορους ιστούς του σώματος (όπως λύκος, διαβήτης τύπου 1, θυρεοειδίτιδα κ.α.). Τα καλά νέα: η επιστήμη προχωράει και ανακαλύπτει νέους τρόπους αντιμετώπισης ακόμη και για τα αυτοάνοσα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...