Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

18:52 Τί ισχύει για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 των αναπηρικών αυτοκινήτων



Από χθες όπως είναι γνωστό άνοιξε η εφαρμογή στοTAXISNET για την έκδοση των εντύπων που θα προσκομίσουμε στις τράπεζες για πληρωμή των Τελών κυκλοφορίας
του 2013.

Ωστόσο πολλά ερωτηματικά προέκυψαν για τα τέλη των απαλλασσόμενων αυτοκινήτων, που ως γνωστό πέρυσι πλήρωσαν 5 ευρώ για την προμήθεια του ειδικού σήματος.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα αναπηρικά, τα χαμηλής ρύπανσης, αυτά που προέρχονται από αντικατάσταση και γενικά τα απαλλασσόμενα από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στην εφαρμογή  της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr που άνοιξε χθες δεν υπήρχε, σκόπιμα, πρόβλεψη για τα οχήματα της κατηγορίας αυτής και είναι αδύνατο να εκδοθεί το σχετικό ειδοποιητήριο.
Σύμφωνα, όμως, με ασφαλείς πληροφορίες από την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, φέτος οι κάτοχοι των απαλλασσομένων οχημάτων δεν θα καταβάλουν ούτε τα 5 ευρώ- ποσό που κατέβαλαν πέρυσι και αντιστοιχούσε στην αξία του αυτοκόλλητου σήματος –γιατί απλούστατα, για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, όπως είναι γνωστό, δε θα υπάρχει το αυτοκόλλητο σήμα. Με διευκρινιστική δε εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα προβλέπεται για αυτή την κατηγορία των φορολογουμένων η προσέλευσή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ, για να προμηθευτούν τη σχετική «απόδειξη χωρίς πληρωμή» των τελών κυκλοφορίας από το τμήμα αυτοκινήτων.
 Άνοιξε από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) και το σύστημα taxis η εφαρμογή για την έκδοση του εντύπου με τίτλο «ΕΝΤΥΠΟ  ΤΕΛΩΝ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ».
Ο χρήστης μπορεί πολύ απλά και χωρίς δυσκολία να μπει στο INTERNET και στη διεύθυνση  της Γ.Γ.Π.Σ   www.gsis.gr , κατόπιν στην εφαρμογή « Έντυπα τελών κυκλοφορίας»  να δώσει τον Α.Φ.Μ και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και πατώντας εκτύπωση σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα θα έχει εκτυπωμένο σε δύο αντίτυπα το συγκεκριμένο έντυπο.
 Ακολούθως μπορεί μέχρι την προθεσμία που ορίζει - προς το παρόν- ο νόμος, δηλ. την 31 Δεκεμβρίου 2012, να προσέλθει σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ και όχι στην Εφορία, ώστε να πληρώσει το ποσό που αναγράφεται στο έντυπο.
  Το ένα αντίτυπο (Νο2) με την ένδειξη «Για την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ» το κρατάει η Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ και το άλλο (Νο1) μαζί με την απόδειξη πληρωμής της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ φυλάσσεται στο αυτοκίνητο για κάθε έλεγχο.
Σημειώνουμε ότι η πληρωμή των Τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με την ΠΟΛ 1206/12 απόφαση Υπουργού Οικονομικών γίνεται στη Εφορία μόνο στις εξής περιπτώσεις:

1.      Όταν η καταβολή τελών κυκλοφορίας γίνεται προ της χορήγησης νέας άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου οχήματος
2.      Σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. όταν απαιτείται διόρθωση στοιχείων αρχείου οχημάτων της Γ.Γ.Π.Σ. ή όταν αποδεδειγμένα δεν παρέχεται από το σύστημα «Κωδικός Πληρωμής», ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, με πράξη Αστυνομικής Αρχής, λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας
3.      Μόνο στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος του ιδιοκτήτη του οχήματος Δ.Ο.Υ. σε περίπτωση άρσης εκούσιας ή αναγκαστικής ακινησίας

Τέλος υπενθυμίζεται ότι οι τιμές δεν έχουν αλλάξει από πέρυσι και είναι:
   
ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2013
 Από 51 · 300 κυβικά                       22 ευρώ
Από 301 - 785                                55ευρώ
Από 786-1.071                              120ευρώ
Από 1.071 - 1.357                         135 ευρώ
Από 1.358 - 1.548                         240 ευρώ
Από 1.549 -1.738                          265 ευρώ
Από 1.739-1.928                           300 ευρώ
Από 1.929 - 2.357                         660 ευρώ
Από 2.358 - 3.000                         880 ευρώ
16.11.12   Χρ.Τσαμπρινός
Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε / εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων 2013



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...