Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξηροστομία



Ξηροστομία : Οφείλεται σε έλλειψη κανονική ποσότητας σάλιου.


Εμφανίζεται σε άνδρες και στις γυναίκες. Μπορεί να οφείλεται σε παθήσεις των σιαλογόνων αδένων (αδένες που παράγουν σάλιο ), σε νοσήματα όπως...
διαβήτης (ζάχαρο) , σε φάρμακα (για την πίεση ,ηρεμιστικά ,αντικαταθλιπτικά ), στο κάπνισμα , στο stess, στη κατάθλιψη , σε ορμονικού παράγοντες κατά την εμμηνόπαυση και τέλος σε ακτινοθεραπεία (ακτινοβολίες ) για καρκίνο στο κεφάλι ή στο τράχηλο .
 
Η έλλειψη κανονικής ποσότητας σάλιου (άσχετα από την αιτία ) μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες τερηδόνες , ραγάδες (σχισμές ) στους βλεννογόνους ,δυσκολία στη κατάποση της τροφής , ενοχλήσεις στο ύπνο.
Πέρα από όποια θεραπεία χρειαστεί ο οδοντίατρος μπορεί να χορηγήσει βοηθητικά ειδικά ζελέ, χάπια , τσίχλες (χωρίς ζάχαρη ) που προάγουν την παραγωγή σάλιου .                 


iator.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...