Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λευκό χρώμα ορίστηκε για τα ταξί ειδικής μίσθωσης(17 για ΑμεΑ)


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, το λευκό χρώμα

ορίστηκε  για τα ταξί ειδικής μίσθωσης που θα κυκλοφορήσουν χωρίς ταξίμετρο  (87 τέτοια ταξί, εκ των οποίων τα 17 για ΑμεΑ)
e_11_2Στην Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να λειτουργήσουν τουλάχιστον 87 τέτοια ταξί, εκ των οποίων τα 17 για ΑμεΑ (δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για τις υπόλοιπες 13 άδειες ΑμεΑ). Συνολικά, στην Αθήνα προβλέπονται 100 μίνι βαν, στη Θεσσαλονίκη 30 (9 για ΑμεΑ) και 10 σε Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα (3 έκαστος για ΑμεΑ).
Κάτοχοί τους, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αντικατέστησαν την προηγούμενη άδεια με την αντίστοιχη για μίνι βαν. Τα ταξί αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε τουριστικές πιάτσες (λιμάνια, αεροδρόμια) και σε ξενοδοχεία.
Για τα εν λόγω ταξί, τα οποία έχουν ανώτερες προδιαγραφές ποιότητας (Euro 5), αποφασίστηκε το λευκό χρώμα, προκειμένου να ξεχωρίζουν, διότι μόνο στην Τρίπολη τα ταξί είναι λευκά. Στην αρχή συζητιόταν το μπλε σκούρο, αλλά απορρίφθηκε, διότι μπλε ταξί υπάρχουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, την τελευταία πενταετία, έως και 60% έχει μειωθεί η ζήτηση για ταξί, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.
Σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά των ταξί, αρκετοί ιδιοκτήτες «κάθονται» στο τιμόνι έως και 15 ώρες την ημέρα.
Ο ημερήσιος τζίρος ανέρχεται μεταξύ 60-80 ευρώ, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια κέρδους. Η μείωση της δουλειάς μοιραία επιφέρει και κάθετη πτώση της άδειας. Στις «χρυσές εποχές» του κλάδου μια άδεια στην Αθήνα έφτανε τα 200.000 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη ακόμα περισσότερο. Τώρα, έχει πέσει στα επίπεδα των 50.000 ευρώ στην Αθήνα και περί τα 80.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλη πληγή για τον κλάδο, ο οποίος ζητεί να θεσμοθετηθούν νέες πιάτσες, κυρίως σε νοσοκομεία, αποτελεί η παραβατικότητα. Μόνο την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνέλαβαν 32 οδηγούς ταξί.
Οι 30 εξ αυτών συνελήφθησαν για παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή και δύο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.



www.enet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...