Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακριτής αναλαμβάνει τη δικογραφία για το «πάρτι μιζών» στα ορθοπεδικά



Με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος περνά στα χέρια ανακριτή η δικογραφία για υποθέσεις διαφθοράς όσον αφορά το «πάρτι» με τις μίζες στα ορθοπεδικά...
είδη τα οποία κατέληγαν υπερκοστολογημένα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

 Οι μίζες ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια ευρώ -για οκτώ χρόνια. Η ογκώδης δικογραφία ανατέθηκε ήδη στον πρόεδρο Πρωτοδικών Σπύρο Γεωργουλέα, ο οποίος είναι ανακριτής υποθέσεων διαφθοράς.

Η δικογραφία στρέφεται κατά πέντε στελεχών της εταιρίας Johnson &Johnson με κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και σε βάρος 8 Ελλήνων μεγαλογιατρών του ΕΣΥ που φέρονται ότι συμμετείχαν στο «χορό εκατομμυρίων» που στήθηκε γύρω από τα ορθοπεδικά είδη του αμερικανικού κολοσσού, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κατηγορία την περίοδο 1998-2006 φέρεται να δόθηκαν 16-18 εκατ. δολάρια μίζες σε 8 Έλληνες γιατρούς για να επιλέγουν συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη της εν λόγω εταιρείας ή της θυγατρικής της, DePuy International , ενώ τα ορθοπεδικά είδη αυτά που διακινούνταν ήταν ήδη υπερκοστολογημένα κατά 35%.

Ο ανακριτής θα ερευνήσει αν προκύπτουν και άλλα αδικήματα όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου και αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Θα ανοιχτούν μάλιστα τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό ενώ ελέγχεται και μια off shore εταιρεία στη Μάγχη που φέρεται να συνδέεται με την εταιρεία. 
Ήδη πάντως σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία (Bloomberg Απρίλιος 2011) ο αμερικανικός κολοσσός αποδέχτηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό για την καταβολή πρόστιμου 70 εκατ. δολαρίων έναντι της αγωγής των αμερικανικών αρχών για παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και για ποινικές διώξεις που αφορούν σε μίζες σε γιατρούς και νοσοκομεία σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία καθώς και σε Ιρακινούς αξιωματούχους σχετικά με ανθρωπιστικά προγράμματα του ΟΗΕ στο Ιράκ (oil for food).

Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ από το 1998 μέχρι το 2006 η εταιρεία φέρεται να κέρδισε 24 εκ. δολάρια, δωροδοκώντας Έλληνες γιατρούς για την προμήθεια χειρουργικών εμφυτευμάτων και τεχνητών αρθρώσεων. Από την Πολωνία κέρδισε 4,3 εκατ. δολάρια από το 2000 έως το 2006 και από τη Ρουμανία περίπου 3.5 εκατ. δολάρια από το 2000 μέχρι το 2007. 

Επίσης η θυγατρική της Johnson & Johnson, DePuy International υποχρεώθηκε από τις βρετανικές αρχές να πληρώσει περίπου 7,9 εκατ. δολάρια ως συμβιβασμό σε αγωγές για δωροδοκίες στην Ελλάδα.                                                                                          



zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...