Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επανένταξη των ΑμεΑ στον κοινωνικό ιστό λέει ο Αλ. Τσίπρας



Στην έμπρακτη στήριξη των κοινωνικών αγώνων, στην επανασύνδεση του
κόμματος με την καθημερινότητα των πολιτών και τα συγκεκριμένα προβλήματα που βιώνουν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την κυβερνητική πολιτική των Μνημονίων, αλλά και στην εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος, προχώρησε με μια σειρά κινήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υλοποιώντας τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε, την εβδομάδα που μας πέρασε, στο πλευρό των αγροτών, των συνταξιούχων και των ανθρώπων με αναπηρίες.
Συγκεκριμένα, ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε τη Δευτέρα στο μπλόκο του Ορχομενού για να μιλήσει στους αγρότες που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που διαλύει την αγροτική παραγωγή της χώρας. Την Πέμπτη επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, με σκοπό να βρεθεί δίπλα στους συνταξιούχους, το εισόδημα των οποίων έχει υποστεί δραματικές μειώσεις λόγω των περικοπών στις συντάξεις. Εξάλλου, την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό στο 8ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Στροφή στην παραγωγική ανασυγκρότηση
Κατά την επίσκεψή του στο μπλόκο των αγροτών στον Ορχομενό, ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε τις βασικές γραμμές της κυβερνητικής πολιτικής για τους αγρότες, θέτοντας το ζήτημα των φόρων στην αγροτική γη, την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας. Επιπλέον, αναφερόμενος στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης για τους αγρότες από τα 65 στα 67 έτη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ρεβανσιστική πολιτική. Υπογράμμισε πως "έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν", καταλογίζοντάς τα στους κυβερνώντες, αλλά και στην Αριστερά, γιατί, όπως είπε: "Στην κρίσιμη στιγμή δεν έπρεπε να ζητάμε όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά, έπρεπε να ζητάμε προοπτική. Έπρεπε να ζητάμε να στηριχτεί η οικονομία μας όχι στις φούσκες, στα δάνεια, αλλά να στηριχτεί στην παραγωγή".
Ως προς τα άμεσα προβλήματα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να καταργηθεί άμεσα η εξίσωση του αγροτικού πετρελαίου με τις τιμές του πετρελαίου κίνησης και να υπάρξει μείωση του κόστους της ΔΕΗ. Στο προγραμματικό επίπεδο, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική για την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, τη δημιουργία προϋποθέσεων ρευστότητας με τράπεζα που δεν θα ασχολείται με τα κέρδη της, την ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγική και την καλλιεργητική κάρτα.

Σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων
Κατά την επίσκεψή του στο ΚΑΠΗ των Αγ. Αναργύρων, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι μετά τις περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα, αλλά και την επίθεση στο δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Κατέστησε σαφές ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποκατάσταση των συντάξεων στα πρότερα επίπεδα, προ του Μνημονίου, σταδιακά, η επανόρθωση δηλαδή των περικοπών των συντάξεων με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Επανένταξη των ΑμεΑ στον κοινωνικό ιστό
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της ΕΣΑμεΑ, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις περικοπές των επιδομάτων αναπηρίας, στην καθυστέρηση που σημειώνεται στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας για την επανεξέταση των επιδομάτων και στον αποκλεισμό των ΑμεΑ από το δικαίωμα στην εργασία. Αμέσως μετά, δεσμεύτηκε για πολιτικές επιδομάτων τα οποία θα προσαυξάνονται με βάση το ποσοστό της αναπηρίας, την έκδοση κάρτας αναπηρίας που θα αντιμετωπίζει τα ιδιαίτερα προβλήματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και για την ένταξη των προσώπων με αναπηρία στην παραγωγική διαδικασία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...