Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γνωστική – συναισθηματική – κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού μέσα από το παιχνίδι


Η γνωστική ανάπτυξη του παιδιού μέσα από το παιχνίδι
 Το παιχνίδι συμβάλει στην γνωστική ανάπτυξη του παιδιού. Το παιδί “αναπτύσσεται” νοητικά και “αναπτύσσει” τη γνωστική αφομοίωση μέσα από την επαφή, το χειρισμό, την εξερευνητική συμπεριφορά που προκύπτουν από διάφορα παιχνίδια. Η ώρα του παιχνιδιού για τα περισσότερα παιδιά είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας. Τα παιδιά είναι σε θέση να θυμηθούν καλύτερα, να συγκεντρωθούν καλύτερα και να μάθουν να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους καλύτερα παίζοντας, παρά σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες. Παράλληλα, παίζοντας αποκτούν πλήθος δεξιοτήτων, τις οποίες αφού τις έχουν εξασκήσει στο παιχνίδι, είναι έτοιμα να τις εφαρμόσουν και σε άλλες καταστάσεις. Οι αισθήσεις τις όσφρησης,, της αφής, της γεύσης και η αίσθηση της κίνησης μέσα στο χώρο είναι και αυτές δυνατοί τρόποι μάθησης. Η γνωστική ανάπτυξη του παιδιού μπορεί να βοηθήσει μέσω του παιχνιδιού μόνο όταν το παιχνίδι χρησιμοποιεί όλες του τις αισθήσεις, ενώ παράλληλα βοηθάει το παιδί να εξασκήσει την προσοχή του και την αυτοσυγκέντρωσή του. 

ΔΕΙΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ---Η γνωστική – συναισθηματική – κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού μέσα από το παιχνίδι



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...