Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

09:30 Από τον Μάιο του 2011 έχει διακοπεί η κυκλοφορία του Erbitux στην Ελλάδα

Το σκεύασμα ενδείκνυται στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου  

«Το φάρμακο Erbitux δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον Μάιο του 2011. Δεν διατίθεται μέσω νοσοκομείων ή φαρμακείων», διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η
φαρμακευτική εταιρεία Merck, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα από τα διεθνή Μέσα και την αναπαραγωγή τους από τον ελληνικό Τύπο.
Το σκεύασμα ενδείκνυται στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου και η διάθεσή του ήταν αποκλειστικά νοσοκομειακή.
«Για οποιοδήποτε ασθενή κριθεί απαραίτητη η θεραπεία με Erbitux, η εισαγωγή και η διάθεσή του μπορεί να γίνει μέσω του Ινστιστούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), κατόπιν έγκρισης Επιστημονικής Επιτροπής δημόσιου νοσοκομείου», επισημαίνει η εταιρεία.
Το Μάιο του 2011, η Merck A.E. Ελλάς ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες Αρχές για την απόφαση αυτή και προέβη σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που καθορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.
Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του Ομίλου διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά.
«Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι ο όμιλος εταιρειών Merck και η εταιρεία μας, σεβόμενοι τις υψηλότερες αρχές και αξίες και τον κώδικα δεοντολογίας που τηρούμε όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην ελληνική αγορά, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και προβαίνουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...